MEGASONEX®​zubna pasta

Zubna pasta s hidroksiapatitom,  100g

95,00 kn Kupi

MEGASONEX® pasta za zube razvijena je i proizvodi se u SAD. Posebno je formulirana za korištenje s MEGASONEX® i ostalim električnim četkicama za zube, ali može se koristiti i uz ručne četkice. Glavni sastojak  je nano- hidroxyapatit koji je prirodni sastojak naših zubiju i kostiju. Čestice hydroxyapatita nano veličine sprječavaju demineralizaciju zubiju i obnavljaju zubnu caklinu čineći je manje poroznom, a rezultat redovite upotrebe su manje osjetljivi, sjajni, glatki i bijeli zubi.

MEGASONEX® pasta  za zube ne sadrži sapune, fluor, sulfate, parabene niti konzervanse. Jedinstven sastav čini ju sigurnom za redovitu uoptrebu, za djecu i odrasle, dok istovremeno štiti i obnavlja zubnu caklinu. Blag okus mentola ne narušava osjećaj okusa.

Zamislite da imate mogućnost obnoviti zubnu caklinu svaki puta kada perete zube. Zamislite da imate mogućnost zaustaviti karijes u ranom stadiju * i obnoviti caklinu da zub ponovno bude zdrav. Zvuči kao znanstvena fantastika? Ne, to je znanstvena činjenica.

Zubna caklina se najvećim dijelom sastoji od tvrdog kristala nazvanog hidroksiapatit. Bakterije u zubnom plaku hrane se šećerima, a izlučuju mliječnu kiselinu koja demineralizira, odnosno lomi kristale hidroksiapatita, što oslabljuje caklinu i uzrokuje karijes.

Srećom, naša slina cijelo vrijeme obnavlja caklinu uz pomoć hidroksiapatita, sićušnog kristala veličine od svega nekoliko nanometara (milijuntog dijela milimetra). Međutim, ukoliko u slini nema dovoljno hidroksiapatita ili ako kiseline iz plaka ima previše za naš prirodan sustav obrane, caklina polako propada i nastaje karijes.

Tradicionalne paste za zube koriste fluor za zaštitu i jačanje zubne cakline i tako smanjuju mogućnost nastanka karijesa. Fluor je koristan sastojak kojem smo svakodnevno izloženi putem hrane i vode, ali previše fluora može biti štetno, pa čak i otrovno.

Sada imamo novi sastojak: nano-hidroksiapatit. Za razliku od fluora, nano-hidroksiapatit nije ograničen na jačanje cakline, nego ju može i ponovno izgraditi. Nano-hidroksiapatit je nano kristalni oblik hidroksiapatita, glavnog građevnog materijala zubne cakline.

Kada se hidroksiapatit nalazi u obliku nano kristala i kada je prave veličine, dovoljno je malen da popuni neravnine i rupice u caklini, te stapajući se sa caklinom remineralizira zube.

Naša slina sadrži nano-hidroksiapatit i to je razlog što nam zube ne propadaju svaki put kada jedemo kiselu hranu. MEGASONEX® pasta za zube sadrži dodatni nano-hidroksiapatit u prikladnoj veličini (čestice od 20-50nm) što omogućuje dodatnu izuzetno efikasnu zaštitu i obnavljanje zubne cakline.

Nano-hidroksiapatit u MEGASONEX® pasti za zube je identičan prirodnom, pa je potpuno siguran za uporabu, također i za djecu.

*Nano-hidroksiapatit može zaustaviti i preokrenuti tijek karijesa u ranoj fazi, tzv. karijes bijele mrlje, ali ne može pomoći kada karijes napreduje preko tog stupnja. Kao i uvijek, savjetujemo posjet vašem stomatologu barem dva puta godišnje.
Disqus komentari

Alacris trgovina d.o.o. - eksluzivni distributer za Megasonex za Hrvatsku

Alacris trgovina d.o.o.
Registriran trademark MEGASONEX® vlasništvo je Goldspire Group Ltd, nudimo Megasonex ultrazvučna četkica za zube, Megasonex ultrazvučni čistač jezika, Megasonex zubna pasta s hidroksiapatitom, Megasonex zamjenske glave četkice.
Copyright 2020 Alacris trgovina d.o.o. Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

-
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu