OPĆI UVJETI PRODAJE

Ovdje se možete informirati o općim uvjetima prodaje u našoj web trgovini


OPĆI UVJETI PRODAJE U INTERNET TRGOVINI
Ovi uvjeti određuju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i reklamacije proizvoda ponuđenih za prodaju u našoj internet trgovini. Prodavatelj proizvoda je Alacris trgovina d.o.o. Društvo  je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS: 080869235. Račun društva vodi se kod Zagrebačke banke Zagreb d.d. Zagreb; IBAN HR7123600001102374895 . Temeljni kapital društva iznosi 20.000,00 Kuna i uplaćen je u cjelosti. Osoba ovlaštena za zastupanje: Branka Falatko.
Kupac proizvoda je posjetitelj Internet prodavaonice koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i potvrdom ‘kupi’ pošalje ga Prodavatelju.
 
PLAĆANJE
Cijene proizvoda izražene su u kunama i uključuju PDV.
Plaćanje je omogućeno pouzećem ili direktnim prijenosom sredstava na račun Alacris trgovina doo, po ponudi, a o čemu se moguće dogovoriti putem emaila.
Novčana obveza koju Kupac plaća putem pružatelja platne usluge smatrat će se namirenom s danom kada je pružatelj platne usluge primio od kupca nalog za plaćanje i kada je taj nalog postao neopoziv u skladu s odredbama zakona kojima se uređuje platni promet.
Trošak dostave unutar Hrvatske dodatno se zaračunava kako je navedeno u cjeniku objavljenom na stranicama Internet trgovine. Za otpremu izvan Hrvatske potreban je poseban dogovor putem elektronske pošte ili telefonom.
 Kupoprodajni ugovor je sklopljen u trenutku primitka narudžbe.
 
OTPREMA
Proizvodi kupljeni u Internet prodavaonici dostavljaju se putem Hrvatske pošte ili kurirske službe prema izboru prodavatelja. Kupcu će narudžba biti isporučena na adresu koju Kupac naznači prilikom kupovine.
Otprema pošiljke naručene uz plaćanje pouzećem obavit će se u roku od 2-3 radna dana. Ukoliko se dogodi da traženog proizvoda nema na zalihama, Kupac će o tome biti obaviješten i odlučit će da li želi otkazati narudžbu ili pričekati do raspoloživosti proizvoda.
Ako Kupac ne preuzme svoju pošiljku kod kuće ili u poštanskom uredu i ista se vrati na adresu Prodavatelja, Kupac može platiti poštarinu u punom iznosu (za povrat i ponovno slanje paketa) kako bi mu Prodavatelj ponovno isporučio narudžbu.
U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.
 
Naručeni proizvodi spakirani su tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda otvoriti pošiljku i provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je proizvode dostavio, te odbiti preuzeti isporučene proizvode na kojima su vidljiva vanjska oštećenja.
Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.
 
POVRAT / REKLAMACIJA KUPLJENIH PROIZVODA
 Kupac ima pravo na povrat proizvoda u sljedećim slučajevima:
(1) isporuka proizvoda koji nisu naručeni
(2) isporuka proizvoda kojima je istekao rok trajanja
(3) isporuka proizvoda koji ima grešku ili oštećenje
Pri primitku proizvoda provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu. Molimo Vas da usporedite primljene proizvode s računom, ako nešto nedostaje odmah to napomenite Vašem dostavljaču jer naknade reklamacije ne uvažavamo.
U slučaju nemogućnosti isporuke drugog proizvoda, Prodavatelj će nadoknaditi Kupcu vrijednost proizvoda koju više nije u mogućnosti isporučiti.
Ukoliko Kupac ima opravdanu reklamaciju isporučenih proizvoda, dužan je o tome pisano obavijestiti Prodavatelja te vratiti proizvode u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju, u protivnom gubi pravo na povrat.
Prodavatelj će izvršiti povrat sredstava ili zamjenu proizvoda u roku od trideset radnih dana od dana primitka vraćenog proizvoda po odobrenoj reklamaciji.
 
PRIGOVORI I ŽALBE
U skladu s čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, Prodavatelj se obvezuje omogućiti Kupcu podnošenje pisanog prigovora putem pošte na adresu: Alacris trgovina d.o.o. Štamparova 34, 10000 Zagreb ili elektroničke pošte na: info@megasonex-hrvatska.hr
Prodavatelj će u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.
 
ROK ZA ISPUNJENJE
Prodavatelj se obvezuje ispuniti ugovor o kupoprodaji bez odgađanja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora . Ako Prodavatelj ne može ispuniti ugovor u tom roku, o tome će bez odgode pisanim putem obavijestiti Kupca, a Kupac može Prodavatelju ostaviti naknadni rok za ispunjenje ugovora, odabrati zamjenski proizvod ili pisanim putem izjaviti da odustaje od narudžbe .
 
PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Kupac može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ugovor, u roku od 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem elektronske pošte na ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.
Izjavu o raskidu ugovora Kupac je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora i to elektroničkim putem na e-mail adresu Prodavatelja:  info@megasonex-hrvatska.hr, ili preporučenom poštom na adresu Prodavatelja.
PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU
1. Ime, prezime i adresa potrošača ____________________
2. Prima Alacris trgovina doo, Štamparova 34, Zagreb; 099 218 2222, email: media@alacris-trgovina.hr
3. Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe/za pružanje sljedeće usluge (odabrati)_________________, naručene/primljene dana ______________________
– potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru),
– datum.

Učinak jednostranog raskida ugovora
U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora.
Prodavatelj će Kupcu izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena i Prodavatelj se uvjeri da je proizvod neotvaran i neoštećen.
Prodavatelj će izvršiti povrat plaćenog direktnim transferom na račun Kupca.
Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.
Kupac mora snositi samo izravne troškove povrata robe te je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Ukoliko je proizvod korišten ili otvaran, Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Ako je Kupac naručio proizvod koji je naručen isključivo za njega nema mogućnosti povrata proizvoda, osim u slučaju reklamacije proizvoda.
U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.
 
IZDAVANJE RAČUNA
Fiskaliziran račun izdaje se i šalje u paketu zajedno s proizvodima. Kupac je dužan unijeti potrebne podatke prilikom naručivanja.
 
ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE
Materijalne nedostatke proizvoda stranke će rješavati sukladno Zakonu o obveznim odnosima.
 
ROK VALJANOST PROIZVODA I NJIHOVO KORIŠTENJE
Na ambalaži svih proizvodima na stranici Prodavatelja naveden je rok valjanosti kao i sve druge informacije koje se zakonski moraju naći na ambalaži.
 
IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU
Zaštita privatnosti opisuje kako Prodavatelj postupa s Vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja Internet prodavaonice. Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Prodavatelj sazna tijekom Vašeg korištenja Internet prodavaonice.
Prodavatelj će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.
Prodavatelj će od vremena do vremena poslati elektronskom poštom informativan dopis promotivnog karaktera (newsletter). Ukoliko ne želite primate informativne dopise, javite nam to email porukom na adresu info@megasonex-hrvatska.hr
 
IZMJENE
Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila, te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.
 
REGISTRACIJA
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o nastalim promjenama.
 

Disqus komentari

Alacris trgovina d.o.o. - eksluzivni distributer za Megasonex za Hrvatsku

Alacris trgovina d.o.o.
Registriran trademark MEGASONEX® vlasništvo je Goldspire Group Ltd, nudimo Megasonex ultrazvučna četkica za zube, Megasonex ultrazvučni čistač jezika, Megasonex zubna pasta s hidroksiapatitom, Megasonex zamjenske glave četkice.
Copyright 2020 Alacris trgovina d.o.o. Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

-
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu