Zašto ultrazvuk?

Saznajte kako ultrazvuk održava zdravlje vaših zubiju i usne šupljine

Zašto ultrazvuk?
Na našim zubima  svakodnevno se stvara plak, koji, ukoliko se ne odstrani, uzrokuje stvaranje zubnog kamenca i karijesa. Četkanjem se odstranjuje plak, međutim bakterije Streptococcus mutans od kojih se najvećim dijelom sastoji plak, odmah nakon četkanja počinju ga ponovno formirati.
Ultrazvuk je tajno oružje u borbi protiv plaka. Sveučilišno istraživanje* pokazalo je da ultrazvuk frekvencije 1,6MHz  kida lance bakterija koje stvaraju plak na zubima i čini ih bezopasnima na duže vrijeme. Nakon što su lanci bakterija pokidani, bakterije trebaju vremena da ih regeneriraju i za to vrijeme ne mogu stvarati plak i time se onemogućuje taloženje plaka na zubima.
MEGASONEX® Megacrystal™ radi na sigurnoj niskoj ultrazvučnoj frekvenciji od 1.6MHz, što predstavlja 96 milijuna pokreta u minuti. Slična frekvencija koristi se za terapiju fraktura kostiju. Uobičajene sonične četkice koriste 15 – 40 tisuća pokreta u minuti ili 125 – 333 Hertza.
MEGASONEX® vam omogućuje kontrolu kada se radi o vašoj oralnoj higijeni. Stoga možete, uz tih i nježan terapeutski ultrazvuk  koji se emitira kada god je četkica uključena, odabrati i dodatne sonične pokrete slične onima koje omogućuju i druge sonične četkice za zube. Omogućen je izbor između 9,000 i 18,000 soničnih pokreta u minuti uz ultrazvuk od 1,6MHz. Ili koristite samo ultrazvuk uz ručno četkanje, bez dodatnih soničnih pokreta. Ultrazvuk će i dalje djelovati na bakterija koje izazivaju plak.
* Istraživanje je provedeno na Medicinskom i dentalnom sveučilištu Tokyo.  Lanci kariogenih bakterija Streptococcus mutans koji se obično nalaze u zubnom plaku, bili su izloženi ultrazvuku s frekvencijom od 1.6 MHz. Postignuto je kidanje lanaca čime je spriječeno pričvršćivanje bakterija na površinu zubiju zbog promjena na bakterijskim staničnim membranama. Pri istraživanju je korištena ultrazvučnu zubnu četkicu Ultima™, bez dodatnih soničnih pokreta. Zubna četkica MEGASONEX®, radi na istoj ultrazvučnoj frekvenciji kao i četkica Ultima™ koja je korištena u istraživanju.
¹Shinada, K, Hashizume, L, Teraoka, K & Kurosaki, N 1999, ‘Effect of ultrasonic toothbrush on Streptococcus mutans’, Japanese Journal of Conservative Dentistry, vol. 42, no. 2, pp. 410-417.
Disqus komentari

Alacris trgovina d.o.o. - eksluzivni distributer za Megasonex za Hrvatsku

Alacris trgovina d.o.o.
Registriran trademark MEGASONEX® vlasništvo je Goldspire Group Ltd, nudimo Megasonex ultrazvučna četkica za zube, Megasonex ultrazvučni čistač jezika, Megasonex zubna pasta s hidroksiapatitom, Megasonex zamjenske glave četkice.
Copyright 2020 Alacris trgovina d.o.o. Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

-
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu